Петковић: За инцидент на Брњаку директно одговоран Курти

Данас смо сведочили бруталној и застрашујућој примени силе од стране припадника специјалних јединица Росу, који су у близини административног прелаза Брњак претукла тројицу српских младића.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштава да су Срби Зоран Томовић, Јован Таков и Драгиша Влашковић нападнути и претучени без икаквог повода и разлога на административном прелазу Брњак од стране припадника специјалних јединица Росу.

Нападнути Срби никога нису провоцирали, већ су постали мете само зато што су Срби. Београд од почетка избијања кризе позива на уздржаност и мир, а Срби са севера Kосова и Метохије, који само бране право на слободу, ни једног тренутка нису дали никакав повод за овакву примену силе, истиче директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић.

„Ми физичко насиље, малтретирање и напад на српски народ на KиМ нећемо толерисати и то сви морају добро да схвате. Да будем сасвим јасан. За данашњи стравичан инцидент директно је одговоран Аљбин Kурти, коме је од самог почетка кризе једини циљ насиље и одмазда над голоруким народом на северу покрајине, који само брани своје право на живот. Kао што смо више пута упозоравали, реч је о човеку спремном на огољено насиље зарад остварења својих политичких циљева.

Сада је више него јасно да њега не занима никакав дијалог, ни решење кризе изазване непоштовањем Бриселског споразума, већ га занима да на силу покушава да освоји север Kосова и Метохије“, рекао је Петковић.

Он је поновио апел Србима да остану прибрани и мирни и да не наседају нити одговарају на провокације.

Повезани чланци

Back to top button