Петковић: У времену пред нама Османијева ће тек моћи да види плодове Самита несврстаних

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић каже да председница привремених приштинских институција Вјоса Османи, нападајући обележавање 60. година Самита несврстаних у Београду, показује оправдану нервозу јер јој је јасно да такозвано Kосово свакога дана губи подршку на међународном плану.

„Драго ми је да Османијева помно прати дешавања у Београду, јер је претходних дана могла да види и увери се шта значе кредибилитет и међународни углед, подршка иуспешна дипломатија. Нека се госпођа Османи на то што пре навикне, јер ће у времену пред нама тек моћи да види плодове овог Самита“, рекао је директор Канцеларије за КиМ.

„Због тога, у маниру љубоморног детета, Вјоса Османи поново напада званични Београд, покушавајући да умањи сопствене политичке неуспехе и недостатке који су недавно били очигледни и медијима у Приштини“.

Петковић додаје да оптужујући званични Београд за злочине,Османи заправо открива сву злочиначку природу на којој је настала лажна држава Kосово, чијим се лидерима суди у Хагу за монструозне злочине тзв. ОВK, почињене против Срба као и других народа са простора јужне српске покрајине.

Вјоса Османи, председница привремених институција у Приштини, оптужила је Београд да „на конференцији Покрета несврстаних поново злоупотребљава статус посматрача како би искривила истину о држави Косово“.

Она је то написала на Фејсбуку само пар сати након што jе бивши косовски министар спољних послова Енвер Хоџаj прозвао садашње званичнике у Приштини како игноришу конференциjу Несврстаних у Београду.

„Под вођством касапина Слободана Милошевића, Србиjа jе изазвала насилни распад Jугославиjе, узрокуjући геноцид, злочине против човечности и ратне злочине на Косову, у Босни и Херцеговини и Хрватскоj, као и флагрантно кршење основних принципа Покрета несврстаних. Као земља колонизатор, са дестабилизуjућом политиком, порицањем геноцида почињеног над недужним цивилима и радњама коjе су свакодневно у сукобу са напорима за мир и стабилност у нашем региону, Србиjа доказуjе да jе то у супротности са вредностима на коjима се гради Покрет несврстаних“, навела jе Османи.

Повезани чланци

Back to top button