Петковић: Срби још 1389. године показали да не желе „зелену асоцијацију“

Иза бесмислених софизама којима Вјоса Османи брани одбијање Приштине да омогући формирање Заједнице српских општина крије се најобичнији безобразлук и ароганција.

Обесмишљавање процеса дијалога и неспровођење преузетих обавеза не може се правдати правничким аргументима, јер непоштовање онога што су потписали представници Београда и Приштине је ништа друго до негација права.

То не чуди, пошто је читав систем на којем Приштина данас гради свој такозвани државотворни поредак једна велика негација права, а ономе што је настало на антиправним основама и данас се удахњује живот свакодневном негацијом права српског народа на Косову и Метохији.

Приштина  jе дужна да омогући  формирање Заједнице српских општина како је дефинисана у Бриселском споразуму и пратећим документима и уколико жели да гради нормално друштво, пре свега мора да мења свој фашистички однос према српском народу.

Владавина права на Косову и Метохији јесте и остаће оксиморон и апсурдан концепт, док год албанске политичке елите буду право и правду гарантовале само Албанцима и владале силом, арбитрарношћу и насиљем као што данас чине.   

А што се тиче «асоцијације зелених општина» коју предлаже госпођа Османи, хвала јој лепо, али Срби су још 1389. године јасно рекли да они у било каквој зеленој асоцијацији не желе да живе.

Повезани чланци

Back to top button