Петковић са интерно расељеним Србима са КиМ у Крагујевцу

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију Петар Петковић обишао је данас Kрагујевац, где је разговарао са интерно расељеним лицима са простора јужне покрајине.

Он их је позвао да изађу на локалне изборе у недељу 17. октобра, гласају за Српску листу и дају свој допринос томе да у  рукама правих српских представника сачувамо свих десет српских средина које су залог за формирање Заједнице српских општина.

„Драга браћо и сестре, данас сам дошао да вас обиђем, вас који сте услед разних недаћа били приморани да напуштате своја огњишта, своје Kосово и Метохију. И верујте да ово неће бити последњи пут да се видимо и разговарамо, већ је наш залог за будуће сусрете. Дошао сам да вас позовем да изађете на изборе који се сада, у недељу одржавају на Kосову и Метохију, да сачувамо свих наших десет општина на KиМ, да нам Албанци не би водили српске општине, или они Срби који раде за њих, јер су то разбијачи српског јединства. Важно је да победе кандидати Српске листе, јер је само Српска листа та која има пуну подршку Владе Србије, председника Вучића и представља пупчану врпцу између нашег народа на KиМ и нашег народа у централној Србији. Само је Српска листа гарант да се настави инвестициони циклус на Kосову и Метохији, да градимо нове вртиће и болнице, нове путеве и школе,“  истакао је Петковић.

Окупљенима је пренео и поздраве председника Србије Александра Вучића и истакао да ће држава у наредном периоду покушати да обезбеди додатни финансијски пакет помоћи за наш народ у покрајини, да остане на својим огњиштима и да млади не морају да се исељавају са простора KиМ.

Петковић је подвукао да у време када власти у Приштини, предвођени Аљбином Kуртијем, кидишу на српске средине, треба да пружимо поруку јединства и не дамо ни мрву оног што нам припада.

„Треба да се изборимо да уђемо у све оне институције које нам припадају и да кроз институције бранимо наше постојање и наш останак и опстанак,“ закључио је Петковић.

Повезани чланци

Back to top button