Росу упала на север Косова, једна особа рањена на десетине повређено

На десетина Срба је повређено у данашњем упаду припадника специјалне полиције Росу на север Косова, а један мушкарац тешко је повређен, тачније упуцан је у груди, саопштио је на конференцији за новинаре директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић.

„Ово је седми пут да припадници Росу упадају на север Косова и сукобљавају се са голоруким Срба. На десетине наших људи је повређено“ , рекао је он и додао да лекари тешко повређеном Србину Срећку Софронијевићу покушавају да најпре извуку метак заглављен у грудном кошу.

„Због овакве ситуације коју је изазвао Аљбин Курти председник Србије Александар Вучић се упутио у Рашку где ће у 15 сати одрћати састанак у касарни са представницима Срба, а пре тога ће обићи још неке локације“, навео је он.

Косовска полиција спровела је јутрос у северном делу Косовске Митровице акцију у којој је користила шок бомбе и сузавац пошто је неколико стотина грађана блокирало више улица. Активиране су сирене за узбуну, пристигли су и припадници специјалне јединице Росу. Слична акција одвијала и у Звечану. Ситуације је изузетно напета. На десетина Срба је повређено, а један мушкарац тешко је повређен, саопштио је Београд.

(извор: Спутњик)

Повезани чланци

Back to top button