Петковић: Питање међусобног признања нити је тема нити ће бити тема дијалога у Бриселу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић каже да су претећом поруком како једино исходиште дијалога Београда и Приштине мора бити такозвано међусобно признање, албански политичари директно доказали да их дијалог, договор и трагање за компромисним решењем не занима.

„Уместо што безочно обмањују јавност и свакодневно саботирају дијалог, нека признају да их не интересује грађење мира и стабилности, већ да се залажу за замрзнути конфликт и свакодневне тензије на терену, које су нажалост опасност и алтернатива дијалогу“, рекао је Петковић.

Напоменио је да наметнута решења и једнострани потези нити су дијалог, нити помажу међусобном разумевању и договору, већ појачавају тензије и јаз који постоји међу народима на територији Kосова и Метохије.

„Београд је кредибилан партнер у дијалогу и спреман је да у најбољој вољи седне за преговарачки сто у Бриселу, да бисмо решавали питања од интереса и за српски и албански народ у покрајини, а питање међусобног признања нити је тема, нити ће бити тема у статусно неутралном дијалогу у Бриселу“, нагласио је Петковић.  

Поручио је албанским политичарима да узалуд не троше дневнице, ако их само признање занима, већ да тај новац паметније потроше на своју урушену економију.

Повезани чланци

Back to top button