Петковић: Окренимо се миру, заједништву и човекољубљу

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић је поводом Васкрса, Његовој Светости Патријарху српском Господину Порфирију, Његовом Преосвештенству Епископу Рашко – призренском Господину Теодосију, свештенству, монаштву и свим верницима православне вероисповести, посебно српском народу на Косову и Метохији, упутио најискреније честитке уз традиционални поздрав – Христос Васкрсе!

«У речима Васкршњег поздрава стала је сва историја људског рода и сва судбина, свих времена. Ове речи симбол су победе вечног живота над смрћу, светлости над тамом, истине над неистином. Такође, и сва наука и мудрост овога света, садржане су у непролазној симболици Васкрсења Христовог.

Васкрс је изворно надахнуће хришћанских вредности, а пут Васкрсења је једини пут који имамо. Христова победа за нас је једина нада, која нам у свом јединственом значењу увек и изнова поручује да истрајемо у афирмацији добра, не губећи веру у боље и срећније сутра и у нови живот, који увек долази после страдања,» наводи Петковић у Васркшњој честитки  и доадје:

«Нека нас у том духу Васкрс подстакне на чињење добрих дела и нека нам осветли пут међусобног разумевања и уважавања, што је предуслов за срећнију будућност сваког појединца и народа у целини. Посебно је важно да нам данас ове универзалне вредности буду пут и путоказ на Косову и Метохији, које јесте наше памћење, наше саборно одредиште, где чувајући узвишене домете људског духа, ми чувамо себе и темељимо нашу будућност.

Окренимо се, зато, миру, заједништву и човекољубљу и учинимо све да нам празнична радост буде чиста и потпуна, како би истински сведочили Христовом Васкрсењу» наглашено је у честки директора владине Канцеларије за КиМ.

Повезани чланци

Back to top button