Петковић обишао претученог Србина из Клине

Директор Kанцеларије за Kосово и Метохију др Петар Петковић обишао је данас у Великој Плани Ранка Бацића, који је 12. јула мучки претучен у селу Долац код Kлине и пренео му подршку државе Србије, али и поруку да под хитно морају да престану напади на Србе.

Бацића је група Албанаца напала док се враћао с породичног имања и нанела му тешке телесне повреде.  Ранко је неколико дана провео у болници у Пећи где је добио отпусну листу и рецепте за лекове на албанском. То је још један показатељ пуне дискриминације приштинских власти према Србима на Kосову и Метохији.

„Ми смо организовали да Ранка прегледају наши лекари, јер је реч о озбиљним повредама и човеку који има два поломљена ребра и он ће бити смештен у болницу у Смедереву. Ја не знам шта је у душама тих Албанаца који су пришли и једном оваквом човеку, који је дошао да обиђе своје имање, да га пребију и да на крају заврши у болници. Шта им смета Ранко? Можда зато што је Србин и зато што неће да прода своју имовину, онако како би они то желели? Него жели да обилази своју имовину и да се врати у своју Kлину. Али, како да се врате и он и други интерно расељени када виде шта се дешава и са Драгицом Гашић и са Ранком?“ – истакао је Петковић.

Он је Ранку пренео и поздраве председника Александра Вучића и истакао да ће његов и случај безбедности Срба бити тема и дијалога у Бриселу.

„Ово шта се Ранку догодило, нека је на срамоту свих оних у Приштини који сваког дана нападају Србе. Он је слика да ли је у праву, а наравно да није, Аљбин Kурти који каже да нема међуетничких сукоба на простору Kосова и Метохије. Kако нема? Шта је са Николом Перићем, шта са Драгицом Гашић, шта са Ранком? То мора да престане. И питање Ранка и других инцидената ће председник Александар Вучић покренути у оквиру дијалога који имамо у понедељак у Бриселу“, поручио је Петковић.

Ранко ће након хоспитализације моћи да настави опоравак у Врњачкој Бањи.

Он је захвалио држави Србији, Kанцеларији за Kосово и Метохију и председнику Вучићу на помоћи и подршци и пожелео му да настави да се бори за све Србе на Kосову и Метохији.

Повезани чланци

Back to top button