Петковић: Курти нема шта да тражи на северу Косова, његова намера је да изазове тензије, провокације и нестабилост

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић каже да је посета премијерке Србије Ане Брнабић Косову и Метохији била успешна те да о томе сведочи чињеница да је премијер привремених косовских институција Аљбин Курти брже боље, већ сутрадан, потрчао да се слика на северу КиМ.

Петковић додаје да је Ану Брнабић са одушевљењем дочекало више хиљада Срба, „док је Курти кришом и тајно морао да се шуња севером наше покрајине, да га случајно неки Србин не сретне, а једини који су га дочекали јесу припадници Росу“.

Директор Канцеларије за КиМ наглашава да Курти нема шта да тражи на северу покрајине те да је његова једина намера да изазове тензије, провокације и нестабилност, уз опсесивну жељу да се снима за друштвене мреже.

„Нема сумње да је Курти добро запамтио како му је српски народ недвосмислено показао да нема шта да тражи на северу Косова и Метохије када је последњи пут јавно покушао да крочи у неку српску средину. Зато сада мора да се прикрада „храбро“ снима, да убеди себе да је заиста био на северу.

Добро је да је Курти детаљно гледао посету председнице Владе Србије Косовској Митровици, Звечану и Лепосавићу јер је могао да научи како се шаљу поруке мира, демократије и стабилности и кога Срби једино прихватају за свог премијера“, закључује се у саопштењу.

Повезани чланци

Back to top button