Петковић: Курти да упозна своје сународнике са злочинима које је починила ОВК

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић каже да би косовски премијер Аљбин Курти, уместо што свим снагама ради на шовинистичком концепту проглашавања Срба и Србије за злочинце, требало да своје сународнике почне да упознаје са злочиначком природом терористичке УЧК, чије су жртве били, не само Срби, већ и многи Албанци.

Петковић каже да је Курти био један од идеолога те машинерије зла, која је убијала, киднаповала и касапила људе да би трговала њиховим органима, и последњи је који има право да било кога оптужује за геноцид.

„Србија је доследно спремна да истражи све злочине, било да су они стварни или измишљени, и исказали смо јасну спремност да дозволимо истраживање сваког локалитета за који постоји сумња да би се на њему могли наћи нечији посмртни остаци, али Приштина не жели да манифестује исту врсту отворености, јер Курти је свестан да би његова идеолошко-пропагандна прича о тзв. геноциду над Албанцима пала у воду суочена са стварношћу и истином о правој природи УЧК“, наглашава Петковић

Истиче да је Куртијев лажни хуманизам резервисан само за његову идеолошку сабраћу.

„Чак не ни за све Албанце, јер многи од њих су били жртве злочиначке машинерије УЧК, а свакако се не односи на 350 посмртних остатака у мртвачници у Приштини, чију идентификацију Курти не дозвољава, управо да би заташкао истину о мрачној страни његове сепаратистичке идеологије“.

Директор Канцеларије за КиМ каже да ће политичари у Приштини имати морално право да говоре о злочинима тек онда када буду спремни да признају да су сами покренули спиралу злочина која је резултирала свим ратним страхотама и егзодусом четврт милиона Срба и других неалбанаца са КиМ.

„И нека Курти не мисли да ће Београд и српски народ ћутати пред његовим безочним лажима о тзв. геноциду над Албанцима, јер ми смо за суочавање са истином о страдањима људи свих националности на КиМ и морално и на сваки други начин спремнији од њега и његове идеолошке браће“, закључује се на крају саопштења.

Повезани чланци

Back to top button