Песнички сусрети Лазар Вучковић

Песнички сусрети „Лазар Вучковић“, манифестација која се традиционално одржава од 1969. године биће одржана 14. и 15. октобра 2021. године у Горњем Селу, Грачаници и Бостану код Новог Брда.

Свечано отварање 52. сусрета биће одржано испред родне куће Лазара Вучковића у Горњем Селу са почетком у 14 часова, док ће се додела награде „Лазар Вучковић“ и књижевно вече одржати истог дана у Читаоници „Даринка Јеврић“  у Дому културе „Грачаница“.

Сутрадан, у 10:30 часова, песнички сусрети се наставављају у порти цркве Успења Пресвете Богородице у Бостану – Ново Брдо.

У програму ће учествовати песници: Братислав Бата Милановић, Радомир Стојановић, Милица Бакрач, Ратко Поповић, Милан Михајловић и други.

Сусрети се одржавају у знак сећања на прерано преминулог песника Лазара Вучковића који се 1966. године утопио у Охридском језеру (заједно са песником Блажом Шћепановићем) приликом учешћа на „Струшким вечерима поезије“.  

Од 1970. се на овим сусретима додељује награда „Лазар Вучковић“ за најбољу поезију  објављену у часопису „Стремљења“.

Програм ће се одржати уз поштовање епидемиолошких мера, а организатори су установа за новинско издавачку делатност „Панорама–Јединство” и Дом културе „Грачаница“.  

Повезани чланци

Back to top button