Патријарх Порфирије: Косовски завет је за нас Нови завет (ВИДЕО)

Битка за Косово је битка која траје све до данашњег дана и то је борба да очувамо себе и свој идентитет јер без духовности у без православља ми нисмо оно што јесмо“, поручио је патријарх српски господин Порфирије данас на Газиместану у разговору са народом који му је пришао да тражи благослов и желео да разговара са његовом светошћу.  

Упутивши им поруке мира и поуке које могу да нађу дубоко у вери православној поглавар СПЦ је рекао да је битка коју је водио Кнез Лазар Новозаветна битка и за Србе Косовски завет Нови завет те да је то наш духовни корен.  

Патријарх српски господин Порфирије у пратњи митрополита – црногорско приморског Јоаникија, епископа рашко – призренског Теодосија, свештенства и монаштва, служио је данас помен пострадалим косовским јунацима на Газиместану.

Више од хиљаду грађана, ходочасника, верника као и гостију из Црне Горе, Републике Српске, Северне Македоније и уже Србије окупило се крај спомен обележја на Газиместану како би се молитвено поклонили сенима косовских мученика, јунацима пострадалим у Косовском боју, али и онима који су до данашњег дана полагали животе бранећи свету српску земљу.

И. Миљковић

Повезани чланци

Back to top button