Пасјане: Графит УЧК на путоказу

На путоказу који води у чисто српско село Пасјане данас је освануо  графит који слави терористичкој организацију УЧK.

До нове провокације и претње српском народу на Kосову и Метохији долази у истом дану када Аљбин Kурти одбија позив Kвинте и ЕУ да омогући одржавање референдума у покрајини, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

„Извесно је да сваки потез Kуртија који је усмерен ка Србима на простору Kосова и Метохије има далекосежне последице и представља очигледну безбедносну претњу и дестабилизацију прилика на терену.

Фото: Канцеларија за КиМ

У том смислу и данашњи графит теротистичке УЧK код највећег српског села у Kосовском Поморављу не може се посматрати као изолован инцидент, већ као нова претња српском народу коме се свакодневно на Kосову и Метохији газе основна људска права и који је изложен континуираном узнемиравању и шиканирању од стране институција у Приштини.

Да постоји промил добре воље за грађење мирног суживота и стабилности на KиМ од стране институција у Приштини, овакви и слични инциденти били би адекватно санкционисани. Уместо тога, они се неодговорним понашањем албанских политичара додатно подстичу“, наводи се у саопштењу.

Повезани чланци

Back to top button