Општина Грачаница: Пораст броја ковид позитивних, епидемиолошка ситуација под контролом

У Ковид болници у Лапљем Селу медицински је збринуто 12 пацијената који су кови позитивни, сви у добром општем стању, наводи се у данашњем извештају Кризног штаба општине Грачаница. Од петка 21. јануара до данас регистровано је укупно 60 нових Ковид позитивних пацијената.  

Епидемиолошка ситуација на територији општине Грачаница је стабилна али са тенденцијом повећане инфективности саопштено је из општинског Кризног штаба на основу пристиглих информације из здравствених установа.  

Становништво се, с тим у вези позива на појачане мере опреза и поштовање најновијих мера анти ковид заштите, наведено је у саопштењу после данашње седнице општинског Кризног штаба.

Од свих релевантних институција, привредних и пословних субјеката је затражено да појачаним ангажовањем приступају примени нових анти ковид мера.

Подсећа се да ће инспекција општине Грачаница у сарадњи са полицијом вршити контролу примене свих па и ових мера и кажњавати све који се оглуше о забрани кретања и рада угоститељских објеката и кафића.

Инспекција општине Грачаница апелује на грађане који су позитивни на Ковид 19 као и чланове њихових породица да поштују мере карантина.

Посебан апел упућен је образовним институцијама да се придржавају мера нарочито када је реч о ношењу заштитних маски током наставе. Такође образовне институције се позивају да предстојећу школску славу „Светог Саву“ обележе што скромније и у складу са препорученим мерама.

Медицински део Кризног штаба позива грађане да се уколико осете респираторне проблеме јаве у најближу ковид амбуланту где ће им бити пружена адекватна медицинска нега.

Кризни штаб општине Грачаница у свакодневној је координацији са здравственим  и свим осталим релевантним установама како би се из овог најновијег епидемиолошког таласа изашло са што мање последица по здравље наших грађана.

Повезани чланци

Back to top button