Оливера Будимир представила своје књижевно стваралаштво у Грачаници

„Лавиринт живота“, „Пут облака“, „Увир на извиру“ и „Орхидеја и албатрос“ су романи којима се ова плодна ауторка представила читалачкој публици.

 Оливера Будимир је рођена  у Приштини у којој је живела све до 1999. када се сели у Београд. Њени романи говоре о рату, љубави и свакодневним искушењима и наводе нас на размишљање, али и на закључак да је љубав основа свега и главни животни покретач.

Према речима књижевника Ратка Поповића, Оливера оставља сведочанство о догађајима на Косову и Метохији и неким наредним генерацијама

Последњи роман ауторке „Орхидеја и албатрос“ јесте штиво снова и стремљења, прича која покреће многе теме, тера на размишљање, а љубав је оно што је покреће као точак око кога се све окреће, тачка од које све почиње и све се дешава и завршава управо у њој.

О њеној прози говорила, са много емоције говорила је и Деса Буразор Асланиду из Српског друштва „Просвјета“ у Штутгарту, која је нагласила да су и људи на неким другим просторима захваљујући Оливериним романима, данас више упознати са збивањима овде.

Оливера Будимир је изразила задовољство што је поново међу својима у Грачаници. Рекла је да су ратна збивања на Косову и Метохији довела су до потребе да све пренесе на папир и почне да пише.

Оливера Будимир, један је од оснивача Удружења породица несталих, у коме је активна и данас.

(РТВ Грачаница)

Повезани чланци

Back to top button