Филиповићева: Одложено рочиште за саслушање сведока у случају Оливера Ивановића

Испитивање сведока тужилаштва у процесу за помагање убиства Оливера Ивановића неће бити настављено сутра, како је то најављено на претходном рочишту, због анти ковид мера уведених у међувремену од стране косовске владе, сазнаје РТС.

“Испитивање првих сведока почело је 30. августа, а наставак је предвиђен за сутра. Због епидемијских мера сутрашње рочиште неће бити одржано, а за следеће предвиђено – 17. септембра, из суда ће тек да нас обавесте”, пренела је адвокат Јована Филиповић, бранилац једног од оптужених за помагање у убиству.

За учешће у помагању убиства Оливера Ивановића оптужено је шест особа. Њих специјални тужилац у Приштини терети за низ кривичних дела која се односе на учешће или организовање криминалне групе, тешко убиство, злоупотребу службеног положаја или овлашћено и неовлашћено поседовање или контролу оружја.

На првом рочишту, три по године од убиства, у Основном суду у  Приштини  сведочили су таксисти Хаки Нимани и његов син Ветон, који су возили Оливера Ивановића и Часлав Илић.

За сада за сведоћење је пријављено 28 особа.

(извор: РТС)

Повезани чланци

Back to top button