Обијање кућа у Ћерановици постала редовна појава (видео)

Непознати починиоци су прошле недеље обили десет кућа у засеоку Ћерановици код Новог Брда. Будући да мештани овог повратничког насеља у селу Клобукар не бораве стално у кућама обијања и пљачке су постале редовна појава.

Сретен Стојиљковић каже да је су у лопови поново упали у његову кућу те да су му однели неке ситнице јер су до сада из куће покупили све што је било вредно.

Током претходних крађа лопови су Стојиљковићу однели алат и бојлер из купатила као и намирнице које су затекли у кући. Каже да је престао да броји колико му је пута до сада било провала.

Фото: Ризница

„Ово је сигурно десети пут како се проваљује у моју кућу. Поломљена су оба прозора и разбацане су ствари. Ако су узели, узели су, али што су разбијали и ломили по кући. То је нека освета, инат или бес, не знам…“, испричао је Стоиљковић.

Сретенове мајка и бака Живка и  Јелица не крију да су забринуте и уплашене, али поручују да са њиховог имања не може нико да их отера.

Портпарол косовске полиције за регион Гњилана Исмет Хашани потврдио је вест о обијању кућа у насељу Ћерановица. 

„Из полицијске станице Ново Брдо полиција је информисана да се у селу Клобукар догодила крађа. Истражне јединице из станице Ново Брдо су по пријави одмах обавиле увиђај. Пријављена је крађа једне плинске боце. Ми смо случај пријавили државном тужиоцу и тим поводом је отворена истрага. Ми имамо информацију да у селу не живи нико, већ да се неке особе повремено враћају и обилазе куће“, рекао је Хашани.

Због посла у Крагујевцу Сретен у село повремено долази, а вест о крађи саопштио му је комшија. Осим његове протекле недеље је обијено још десет кућа али њихови власници нису ту тако да је само Стоиљковић пријавио случај полицији.

Повратничко насеље Ћерановица код Клобукара саграђено је 2009. године када се ове вратило двадесетак породица. Сада насеље обилази њих неколико.

Повезани чланци

Back to top button