Ново Брдо: Вода срушила мост

Набујали поток и надошле планинске воде тешко су оштетиле мост који спаја засеок Теринчани са Прековцем чиме је десетак домаћинстава у Оптшини Ново Брдо до данас било одсечено од света.

Екипе предузећа за задуженог за одржавања мостова у општини Ново Брдо привремено су оспособили оштећени мост.

„Утврђени су насипи, замењене цеви и посипан је шљунак тако да је мост привремено оспособљен за употребу. Наглашавам, ово је само привремено решење, иначе ће мост у овом засеоку морати изнова да се ради“, потврдио је за портал Ризница.нет Синиша Марковић, шеф кабинете председника општине Ново Брдо.

Осим срушеног моста Марковић каже да је било и незнатних оштећења на мањим деоницама насипаних путева који воде до појединих засеока.

„Надошли планински потоци су буквално однели шљунак на неким мањим деоницама и та штета ће у што краћем року бити санирана. Ми смо евидентирали оштећења, наша механизација је на терену тако да ће и ови путеви у најкраћем року бити санирани“.

Марковић подсећа да је велика срећа што је општина Ново Брдо ове јесени санирала све критичне тачке у селу Кусце, очистила и прокопала одводне канале.

„Да није било тога, сада бисмо у Кусцу имали најмање 100 кућа под водом“, нагласио је Марковић.

Председник општине Ново Брдо Светислав Ивановић обишао је данас терен како би се уверио у оштећења која су настала од поплава.

И. Миљковић

Повезани чланци

Back to top button