Ново Брдо: Породица Перић из Прековца ускоро у новој кући

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић данас је положио камен темељац за кућу у којој ће живети шесточлану породицу Бојана Перића из Прековца у општини Ново Брдо.

Кућа површине 62м2 биће изграђена и усељива, уколико радови буду текли по плану, за два месеца.

Бојан Перић се бави вулканизерским послом и каже да себи и својој породици од сопствених прихода никада не би могао да приушти нови дом, а то што су данас министар Ракић и градоначелник Новог Брда Саша Милошевић положили камен темељац за њихову будућу кућу доказује да је он опредељен да опстане ту и планира будућности у овом месту.

”Наша мисија ће једино бити испуњена на начин када градимо, радимо, помажемо и породицама које не могу саме да обезбеде нормалне услове за живот, то ми приуштимо. Када урадимо овако једну добру ствар као што смо то данас учинили, сви проблеми са којима се током рада суочавамо остану у сенци доброг посла и среће породица којима градимо куће. Ово је почетак изградње планираних кућа које ћемо са партнерима из Канцеларије ЕУ на Косову градити, а којих ће како сам и најавио бити на десетине. Породици Перић честитам а свима онима који нас критикују због било чега поручујем да је наш рад и залагање за опстанак нашег народа одговор на све неистине којима се служе”, рекао је Ракић.

Председник општине Ново Брдо, Саша Милошевић данас је истакао да је свако улагање значајно за мештане ове општине јер шаље јасну поруку да становници Новог Брда могу да очекују помоћ у различитим областима важним за њихов живот.

”Уз захвалност министру Ракићу, мора да искажем и пуну захвалност свима који су веровали у нас да резултати неће изостати, што данас поново потврђујемо.”

Пре полагања камена темељца за изградњу куће породице Перић из Прековца, Ракић и градоначелник Новог Брда су разговарали о потенцијалним инфраструктурним пројектима које министарство може да подржи.

Полагању камена темељца,  присуствовала је и шефица Међународне организације за миграције (ИОМ) Ана Ростоцки.

Повезани чланци

Back to top button