Нови ЕКГ апарат за Дом Здрава у Доњој Гуштерици

Председница општине Грачаница Љиљана Шубарић уручила је данас савремени ЕКГ апарат Дому здравља у Доњој Гуштерици и поручила да је подршка институцијама здравствене заштите на врху листе приоритета Општине Грачаница.

Шубарић је истакла да се оваквим моделом сарадње на најефикаснији начин може одговорити потребама здравствених установа и пацијената.

„ Пре свега желимо равномеран развој институција здравствене заштите на целој територији наше општине. Као и до сада, када је у питању сектор здравствене заштите, приоритете набавке одређују саме здравствене установе, односно лекари, руководећи се интересима и потребама пацијената. “, нагласила је Шубарић.

Директор Дома здравља у Доњој Гуштерици Саша Младеновић је захваливши се на помоћи рекао да ће она много значити превентивно пацијентима али и да ће у многоме олакшати рад медицинском особљу.

„ Хтео бих да се захвалим Општини Грачаница на овако вредној донацији, можда је за Општину скромна али локалној заједници и пацијентима ће бити од велике користи, самим тим и здравственим радницима у овом Дому здравља. Од скора смо имали проблем са једним ЕКГ апаратом који нисмо успели да сервисирамо, али ето наишли смо на један вемо задовољавајући одговор од стране Општине Грачаница и добили нови ЕКГ апарат“, рекао је Младеновић.

Додао је да је тренутна епидемиолошка ситуација у Дому здравља Доња Гуштерица стабилна те да је било је периода грипа и омикрон вируса али не и већег броја позитивних пацијената.

Повезани чланци

Повезано
Close
Back to top button