Настављено суђење осумњиченима за убиство Ивановића

У Основном суду у Приштини настављено је саслушање сведока тужилаца у случају убиства председника Грађанске иницијативе „Слобода, демократија, правда“ Оливера Ивановића, а на данашњем рочишту испитивани су З. В. и З. О. , службеници „Електрокосмета“ у северном делу Косовске Митровице.

Сведок З. В. изјавио је да су из његове службе интервенисали петог јануара 2018. године на поправци инсталације у улици Сутјеска у којој се налази и седиште Грађанске иницијативе „Слобода, демократија, правда“, испред којег је Ивановић убијен 16. јануара.

Навео је да је електрични стуб на коме је вршена интервенција напајао струјом канцеларију Ивановићеве Грађанске иницијативе.

Након те интервенције, током јануара месеца, према наводима сведока З.В није било радова на инсталацији у улици Сутјеска.

Други сведок З. О. потврдио је да је последњи квар у истој улици пријављен петог јануара и да је истог дана квар отклоњен. Након тог датума, није било планских искључења струје.

З.О. није могао потврдно да одговори на питање адвоката Фарука Коренице да ли му је познато да је на електричном стубу који се налази у улици Сутјеска било надзорне камере.

Претреси заказани са сутра и прекосутра су отказани због оболевања адвоката Махмута Хаљимија, браниоца оптуженог Марка Рошића.

Наредна рочишта заказана су за 22, 28. фебруар и 4. март. За тада је предвиђено саслушање четири сведока.

Оливер Ивановић убијен је 16. јануара 2018. године испред седишта своје странке у Косовској Митровици.

За учешће у организованој криминалној групи која се доводи у везу са убиством Ивановића оптужени су Марко Рошић, Недељко Спасојевић, Силвана Арсовић и Раде Басара. Драгиша Марковић и Жарко Јовановић терете се за злоупотребу службеног положаја.

Извор
РТС

Повезани чланци

Back to top button