Наставак преговора Београда и Приштине на јесен

Премијер привремених институција у Приштини Аљбин Курти изјавио је данас да очекује да ће током јесени бити одржан следећи састанак главних преговарача у оквиру дијалога Београда и Приштине.

Курти је за Танјуг на Бледу, рекао да су већ била одржана два састанка на највишем нивоу, а да би то трећег могло доћи на јесен.

Он је додао да то, међутим, зависи од посредника у дијалогу, Жозепа Бореља и Мирослава Лајчака.

Премијер привремених институција у Приштини казао је да од данашњег учешћа на Форуму на Бледу очекује да се потврди значај ЕУ за Западни Балкан и обрнуто.

„ЕУ треба да буде заштићена и одбрањена и верујем да су унутрашње реформе у ЕУ и процес проширења комплементарни“, рекао је Курти.

Специјални изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак најавио је да ће данас на Бледу имати одвојене разговоре са председником Србије Александром Вучићем и Аљбином Куртијем у циљу припрема састанка главних преговарача.

Лајчак је за Танјуг казао да је сваки разговор потребан јер се на терену дешавају стално нове ствари.

„Треба да се договоримо како да припремамо састанак главних преговарача, тема и питања тог сусрета. Живот иде даље и ми треба да пратимо догађаје“, објаснио је он.

(извор: Спутњик)

Повезани чланци

Back to top button