ВИДЕО: На српској школи у Обилићу разбијена улазна врата

Непознати починиоци разбили су готово сва стакла на узлазним вратима српске школе „Бранко Радичевић“ у Обилићу, потврдио је за „Ризницу“ директор Александар Поповић.

После паузе због онлајн часова, школа у овом месту од данас је званично почела са редовним радом, а ученике и наставно особље јe јутрoс на улазу у зграду дочекао до сада више пута доживљен и виђен призор.

Стакла на улазним вратима била су поново разбијена. Директор Александар Поповић каже да се инцидент највероватније догодио током викенда  

„Када је јутрос радник помоћног особља дошло на посао, како би отворио школу да почнемо са наставом, приметио је да су улазна врата разбијена. Случај ми је одмах пријављен, ја сам обавестио полицију која је у међувремену обавила увиђај“, испричао је за „Ризницу“, директор Александар Поповић.

Фото: Ризница

Поповић каже да је упркос инциденту настава одржана редовно, да осим улазних врата на школи није разбијен ни један други прозор те да су након часова ученици без проблема отишли кућама.

„У току дана или сутра потрудићемо се да заменимо разбијена стакла на вратима и санирамо сву штету“, реко је директор.

Српска школа у Обилићу је од 1999. до данас била на мети нападача близу 30 пута. Директор школе каже да се у току сваке школске године обавезно догоде најмање два до три инцидента.

Фото: Ризница

Школу у овом месту, у коме је до рата живео велики број Срба, данас од првог до осмог разреда погађа света 25 ученика.  

Занимљиво је да се зграда школе „Бранко Радичевић“ у Обилићу налази тик уз албанску школу на 50 метара од станице полиције и свега двадесетак метара од зграде Општине у градићу који се налази петнаестак километара северозападно од Приштине.  

И. Миљковић

Повезани чланци

Back to top button