Министарство за заједнице и повратак гради кућу породици Нешић из Србовца

Министар за заједнице и повратак Горан Ракић данас је положио камен темељац за изградњу куће од 62 квадрата за шесточлану породицу Радоја  Нешића, из Србовца код Звечана.

Изградњу куће у потпуности финансира Министарство за заједнице и повратак. Ракић је рекао да је сваки положен камен темељац за изградњу кућа, гарант породицама да ће остати и опстати на Косову.

”Предано радимо да што већи број породица које лоше живе обезбедимо они што је примарно за бољи живот, а то су адекватни услови, изградња нових кућа. План нам је да имамо што више оваквих дана када усрећујемо нове породице и са њима делимо радост”, рекао је Ракић.

Захвалио се локалним самоуправама што користе сваку прилику да укажу на породице као што су Нешићи и улажу велике напоре да им помогну.

”Сами, без сарадње са локалним самоуправама, не би могли да постигнемо овако добре резултате, што само говори о томе колико је битна свакодневна координација и међусобна подршка. Велико нам је олакшање када знамо да помоћ иде у праву руке. То је добар знак и у овом правцу треба да наставимо. Биће још породица које ћемо помоћи на овај начин”, истакао је Ракић.

Радоје Нешић истиче да нема веће среће од тога што ће за месец или два на поклон добити нову кућу, да раније није могао ни да замисли да ће решити животно питање и захвалио министру Ракићу али и свима који су му помогли. 

Градоначелник Општине Звечан, Вучина Јанковић напомиње да ово није само велики дан за породицу Нешић већ и за њега лично, јер је заједно са министром Ракићем успео да збрине једну домаћинску породицу.

Повезани чланци

Back to top button