Miletić imenovan za Kurtijevog savetnika za spoljnu politiku

Premijer u Prištini Aljbin Kurti imenovao je Petra Miletića za spoljnopolitičkog savetnika, preneli su mediji na albanskom, objavljujući fotografiju odluke potpisane danas.

Dužnosti i odgovornosti Miletića predviđene su uredbom vlade za oblasti administrativne odgovornosti kabineta premijera i ministarstava.

U jednoj od tačaka odluke navodi se da Miletiću u svojstvu spoljnopolitičkog savetnika prestaje radni odnos prestankom mandata premijera, ako imenovanje ne prestane ranije.

Mediji u Prištini navode da je Miletić 2012. godine bio potpredsednik skupštine iz redova Samostalne liberalne stranke i dodaju da je te godine, osudio akciju tada opozicionog pokreta Samoopredeljenje na administrativnim prelazima kod Merdara i Belog Brrda.

Mediji takođe podsećaju i na raniji intervjuu za list Danas, u kome je Miletić rekao da dalji razvoj situacije zavisi od Samoopredeljenja, optuživši ga da koristi „nametanje antisrpske atmosfere“, zbog koje, između ostalog, nisu doneti važni zakoni za srpsku zajednicu.

Povezani članci

Back to top button