Мештани Сушице и Новог Бадовца се састали са представницима општине и водовода, најављено брзо решавање проблема са водоснабдевањем

Протести мештана Новог Бадовца и Сушице због непланских и вишедневних рестрикција воде настављени су и данас. Двадесетак грађана из ова два села надомак Грачанице окупило се данас пре подне испред Општине Грачанице захтевајући трајно решење проблема са водоснабдевањем који датира више година.

Представници два села одржали су састанак са председником општине Грачаница Срђаном Поповићем, директором Јавних служби Владицом Трајковићем и менаџером Регионалне компаније за водоснабдевање од кога су добили уверавања да ће проблем бити решен.  

„Добили смо обећање да ће из Компаније за водоснабдевање наћи начин да проблем реши и да грађани буду обавештени тачно од кад до када ће бити воде. Из Водовода су замолили локану самоуправу да формира инспекцију која ће да надгледа ко се дивље прикључује на мрежу и ко неплански троши воду заливањем башти, травњака или тротоара, како би се паралелно решавала оба проблема. Њима је то велики проблем, а нама је проблем вода“, каже једна од организатора протеста Александра Марковић из Новог Бадовца.

Председник локалног савета за Сушицу Марко Симић Фото: Ризница

Председник локалног савета за Сушицу Марко Симић каже да је важно да су представници Водовода саслушали све аргумента грађана и да се нада  да ће на састанку, који је најављен за четвртак, овај вишегодишњи проблем бити решен.  

„Нас муче рестрикције воде. Покушавали смо на нађемо неко решење, а разлог је, бар како менаџер каже, велика потрошња. Ето, мало су и грађани несавесни. Договорили смо да у четвртак имамо поново састанак и са представницима Водовода и са представницима општине и очекујемо да ће тог дана имати конкретан предлог за решавање овог проблема“, рекао је Симић.

Грађани Сушице и Новог Бадовца не одустају од протеста, иако тренутно имају воду. Захтевају трајно решење јер су, како кажу, више пута изманипулисани.

„Надамо се решењу проблема у четвртак. Ми сутра поново протестујемо не одустајемо, све док не нађемо решење. Проблем постоји, хоћемо решење проблема и нормалан живот“, рекла је Александра Марковић.

Нови протести и окупљање грађана у Новом Бадовцу најављено је и сутра у подне.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button