Мештани Бадовца и Сушице ускоро без проблема са водоснабдевањем

Мештани Сушице и Бадовца разговарали су данас са председником општине Грачаница Срђаном Поповићем и менаџером основне јединице водовода у Грачаници Агимом Пренићијем о проблему водоснабдевања у ова два села надомак Грачанице. На састанку је донето компромисна решења а грађани су обавештени да ће се снабдевати водом како и сва места у општини Грачаница.  

Менаџер основне јединице водовода у Грачаници Агим Пренићи, мештанима је објаснио да високе температуре током лета као и неконтролисана потрошња доводе до проблема у водоснабдевању те да су најугроженија домаћинства на високим тачкама до којих због велике потрошње притисак воде долази слабо или уопште не долази. Он је представио распоред рестрикције и обећао да ће мештани бити снабдевени водом као и сва места у општини Грачаница.

Додао да ће у току следеће недеље бити постављена још једна пумпа на постојећем постројењу у Кишници, како би се снабдевање водом за места Сушицу и Бадовац олакшало. Позвао је све мештане да воду користи рационалније како не би долазило до оваквих ситуација.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић истиче да је већ након првог одржаног састанка донет закључак да на овом проблему треба савесније да се поради и да се мора пронаћи решење.

„Дали смо задатак Регионалној компанији да једноставно изнађе решење и да данас на састанку изађе са конкретним  решењима око водоснабдевања за места Бадовац и Сушицу. На састанку нам је обећано да ће бити воде и да ће Бадовац и Сушица бити третирани као сва остала места у општини Грачаница. Са мештанима смо договорили да ћемо пратити ситуацију на терену, да су врата градоначелника и Општине увек отворена за њих, после пар дана видећемо који су нам даљи кораци, надам се да је водокомпанија схватила овај проблем озбиљно и колико сам од мештана чуо воду су добили и Бадовац и Сушица“, рекао је Поповић.

Из Регионалне компаније водовода Приштина најавили су рестрикције од 22.00 до 05.00  за мештане Грачанице, Лапљег Села, Преоца и Сушице.

Повезани чланци

Back to top button