Мердаре: Почела примена договора о таблицама

Издавањем налепница које се лепе преко симбола државе Србије на регистарским ознакама путничких аутомобила и превозних средстава као и теретних возила, јутрос у осам часова и званично је почела пуна примена бриселског споразума о регистарским ознакама.

Возачи који су данас на административном прелазу Мердаре ушли на Косово из правца уже Србије кажу да процедура издавања белих нелепница није компликована, све се обавља брзо, нема гужве и непотребног задржавања.

„Мислим да је сада лакше и за једну и за другу страну, иде брже. Не морају да се скидају таблице, ово је једноставније и практичније решење“, каже Радоје Дашић.

Дејан Пауновић возач теретног камиона био је међу првом групом шлепера која је прешла преко административног прелаза.

„Возим робу на истовар за Вучитрн и Косовску Митровицу, процедура је иста, само што сада лепимо стикере. Немам ја замерку ни на шта, све што се велики договоре ми морамо да испоштујемо“, кажа Пауновић.  

Како су претходно договориле београдска и приштинска страна сва возила која улазе на Косово као и она која улазе у ужу Србију мораће да преко грба и ознаке за државу прелепе беле налепнице.

Поступак је једноставан. Возач полицијском службенику предаје на увид саобраћајну дозволу на основу које му издаји два пара налепница. Налепнице су беле боје у чијем је доњем углу одштампан серијски број.

Налепнице се за сада издају само на административним прелазима, а како нам је потврђено у току наредних дана моћи ће да се подигну и у свакој полицијској станици у матичној општини.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button