Медимус – музика средњег века у царском граду

Шести Међународни фестивал средњовековне музике „Медимус“ отворен је у суботу 28. августа 2021. године у атријуму цркве Светога Спаса у Призрену. У организацији Друштва пријатеља манастира Светих Архангела код Призрена.

Фестивал се вечерас затвара целовечерњим концертом интернационалног ансамбла „Медимус“ Током прве вечери наступила су два ансамбла из Београда која се баве интерпретацијом ране византијске музике из периода средњег века, ренесансе и раног барока  – „Агиа“ и „Висaнтика“.

Фото: О. Р.

Дарко Карајић, уметнички директор фестивала нагласио је да музика говори интернационалним језиком те да има моћ да спаја, сједињује и оплемењује људе широм света.

“Поред тога што нам је велико задовољство и част што смо вечерас овде, такође смо и јако потресени кад дођемо и свирамо овако дивној публици на овом светом месту. Публика, амбијент, историја која се прожима кроз сваки камен и обавија цео град нас оставља без текста”, каже Жорж Грујић члан ансамбла “Византика”.

Медимус је и ове године организован захваљујући Друштву пријатеља манастира Светих Архангела, Дому културе у Грачаници и Министарству за културу Републике Србије.

Повезани чланци

Back to top button