Лапље Село: Ученицима Гимназије, Економске и Основне школе подељени таблет рачунари

Начелница школске управе Јасмина Дедић, председник општине Грачаница Срђан Поповић и председник ПО општине Приштина Љубинко Караџиће посетили су реновирану основну школу у Лапљем Селу и најбољим ученицима али и онима који су мање имућнији поделили таблет рачунаре.

Дванаест ученика основне школе, економско трговачке и Гимназије које наставу похађају у једној згради, објекту Основне школе „Миладин Митић“ у Лапљем Селу добило је таблет рачунаре.

„ Захваљујући Влади Републике Србије и људима који представљају српски народ у косовским институцијама , привременом органу и Канцеларији за Косово и Метохију ни једна школа која ради по плану и програму министарства просвете Републике Србије није несређена.  У свакој је нешто уложено, негде више негде мање, тамо где је мање биће више тако да је мислим будућност светла на овом простору и то је оно што морамо да обезбедимо нашим потомцима. Образовање је једна од најјачих институција и један од стубова друштва  и вреди улагати у образовање“, рекао је начелница школске управе Јасмина Дедић у Лапљем Селу.

Председник општине Грачаница Срђан Поповић поновио је да у образовању лежи будућност српског народа на овом простору.

„Данас се налазимо у једном потпуно реновираном  објекту школе у Лапљем Селу. Поред ове ми смо санирали школу „Краљ Милутин“ у Грачаници и „Кнез Лазар“ у Доњој Гуштерици. На сваком кораку је приметно да улажемо у инфраструктуру, да побољшавамо услове у школама за нашу децу. Наша деца не смеју да оскудевају ни у једном сегменту, нагласио је Поповић.

Поповић је обећао да ће се са инфраструктурним улагањима наставити и у наредном периоду и најавио да очекује скоро отварање Средњошколског центра у Лапљем Селу као и нове школе у Сувом Долу. 

Повезани чланци

Back to top button