Курти у Скопљу: Влада се бори против мултиетнички организованог криминала

Премијер Косова Аљбин Курти каже да се његова влада бори против корупције и мултиетничког организованог криминала

На Економском самиту у Скопљу Курти је такође поновио да неће подржати ниједну иницијативу Западног Балкана, која не укључује Европску унију. Курти је прокоментарисао полицијску акцију против кријумчарене робе у неколико градова на Косову укључујући и север. Рекао је да српски и албански криминалци добро сарађују и да ће се против корупције и криминала борити без обзира шта ће се догодити.

„Српски и албански криминалци веома добро сарађују једни с другима. Ми желимо и борићемо се против њих шта год да се догоди. На пример, јуче ујутру док је била полицијска операција у четири општине на Косову и сви они који су се тиме бавили били су Срби, чак и већина полиције, укључујући судије, тужиоце. Мислим да је погрешно дати етнички и политички контекст борби против корупције, као и организованог криминала. Морамо сарађивати као различите земље Западног Балкана против организованог криминала“, рекао је он.

Курти је у Скопљу рекао и да је Европска унија судбина и континент Косова, а затражио је и средства из развојних фондова ЕУ.

(извор: Коха)

Повезани чланци

Back to top button