Косовска Влада одлучила: Без маски на отвореном, укидају се полицијски час и хомологизација за возила из ЕУ

Влада Косова је одлучила да Скупштини врати одлуку у вези са нацртом закона о изменама и допунама закона о возилима чиме је отворен пут за уклањање хомологације као обавезе за аутомобиле увезене из земаља Европске уније, јавља Косовапрес.

Поред ове донето је и низ нових мера и укидања забрана у вези са ковидом 19. Портпарол владе Прпарим Криезиу је оценио да су нове одлуке владе веома важне.

„Једна од главних одлука је мишљење које је Влада дала Скупштини у вези са нацртом закона о изменама и допунама закона о возилима. На овај начин предузимамо прави корак и следец́и корак за уклањање хомологације као одговорности за аутомобиле увезене из земаља ЕУ. Сада ово питање прелази на Скупштину Косова и очекујемо да ц́е се врло брзо завршити и као поступак и као процес. Друга одлука везана је за мере против Ковида, о којима ц́е министар Витиа говорити касније. „Друга одлука је успостављање међуинституционалне радне групе за преиспитивање безбедносне стратегије Косова од 2021.-2030.“, рекао је Криезиу.

Влада Косова одобрила је олакшавање мера антиЦовид-19. Полицијски час је укинут, док ц́е угоститељски објекти моц́и да ради до 23:00. Такође је дозвољено кретање без маски у шетњи за грађане који су сами и на отвореном.

Министар здравља Арбен Витиа обавестио је да је према извештају НИЈЗК епидемиолошка ситуација са Цовид-19 на Косову стабилна са наставком смањења броја позитивних случајева.

(извор: Косовапрес)

Повезани чланци

Back to top button