Косовска полиција: Заплењене мајице и забрањен улаз на Косово десеторици Срба, На Газиместану ухапшено лице због изазивања мржње и раздора

Косовска полиција је извештају потврдила да је ухапсила једну особу, држављанина Републике Србије, током манифестације на Газиместану.  

„Држављанин Србије је спроводен у полицијску станицу , због сумње да је изазивао мржњу и раздор. У вези са овим предметом све даље радње спроводиће се у сарадњи и координацији са надлежним тужиоцем“, наводи полиција.

Полиција Косова јутрос је на прелазима Врмица и Кула у три одвојена случаја зауставила десет држављана Србије и Црне Горе код којих је током детаљне контроле пронађено више паковања мајица на којима су натписи који, како се наводи у извештају, изазивају мржњу.  

У полицијском извештају се наводи да су тим поводом  контактирани надлежни тужиоци који су донели одлуку да се овим особама забрани улаз на Косово, а мајице са раличитим натписима су одезете од стране полиције.

Даље у извештају Полиција подсећа да остаје посвећена испуњавању законских дужности и овлашћења али и унапред договореног оперативног плана за управљање безбедносним ситуацијама како би манифестација Видовдан одвијала безбедно и како би се гарантовало мирно и безбедно окружење за све грађане.

Повезани чланци

Back to top button