Kosovka Mitrovica: Protest žena protiv Kurtijevog institucionalnog nasilja

Protes Srba protiv politike Prištine o odluke Aljbina Kurtija o zabrani korišćenja KM tablica na severu Kosova održan je danas u Severnoj Mitrovici.

Žene Kosmeta protiv Kurtijevog geta poruka ispisana na transparentu u bojama nacionalne zastave ujedno je bila upućena i institucijama u Prištini da Srbi sa Kosova više neće trpeti nasilje koje preko institucija Aljbin Kurti vrši nad srpskim narodom.

Sa pozornice kraj glavnog mosta na Ibru učitljica iz Leška Svetlana Radosavljević i Ana Vuković iz Zvečana majka jedanaestoro dece poručile su da žene žele mir i bezbrižno odrastanje za svoju decu.

Foto: Riznica

Načelnica službe za promociju zdravlja i naučno – isaživačku delatnost u kliničkom centru u Kosovskoj Mitrovici Gordana Savić podsetila je na nehuman odnos Prištine u vreme pandemije kovida 19.

„Da li je humano kada našim lekarima prete da će da ih hapse zato što su hteli da sprovedu vakcinaciju na našim prostorima kako bi sačuvali što više života Kovid obolelih pacijenata“, rekla je Savićeva.  

Poruke podrške prenela je i Svetlana Stević, upravnica narodnih kuhinja „Majka devet Jugovića“.

„Kao majka četvoro dece i baka troje unučadi koja živi na severu a radi na jugu Kosmeta hoću da poručim da smo jedno i da se duša od tela ne odvaja i ne deli. Da vam prenesem poruku sa juga iz Kusca kod Gnjilana iz Gračanice iz svakog drugog mesta sa prostora Kosova i Metohije gde žive naši Srbi, gde majke gaje svoju srpčad jer odavde nema nazad“, rekla je Stevićeva.

U znak podrške u podne su održani i veliki protesti Srba u Gračanici, Štrpcu i Gornjem Kuscu kod Gnjilana.

(Riznica)

Povezani članci

Back to top button