Koha: Školska godina na Kosovu počinje 14. septembra

Školska godina na Kosovu počeće 14. septembra odlučeno je na sastanku kosovskog ministra prosvete Rama Ljikaja, ministara zdravlja Armenda Zemaja, direktora Nacionalnog instituta za javno zdravlje Nasera Ramadanija sa predstavnicima Sindikata obrazovanja i Saveta roditelja.  

Kako je javila prištinska Koha, odluka je doneta posle zahteva Sindikata obrazovanja da se odloži početak nastave, jer škole nisu uspele da se blagovremeno pripreme.

Početak školske godine se odlaže kako bi se omogućilo da se steknu uslovi i da se deca, nastavnici i roditelji pripreme za mere distanca, nošenje maske i održavanja higijena.

Dogovoreno je da se do 14. septembra radi na uspostavljanju procesa i mehanizma za sertifikovanje škola za spremnost za odvijanje nastave u pandemijskim uslovima, testiranju određenog uzorka nastavnika i rukovodstva obrazovnih ustanova, izjavi roditelja i radnih grupa za poštovanje i striktnu primenu uputstava ministarstva zdravstva, završetku fizičkih, sanitarnih i ljudskih priprema u svim obrazovnim ustanovama na Kosovu.

Povezani članci

Back to top button