Kancelarija za Kosovo i Metohiju pomoći će Jugoslavu Simiću iz Binača

Posle teksta o teškim uslovi života Jugoslava Simića iz sela Binač kod Kosovske Vitine, odmah je reagovala Kancelarija za Kosovo i Metohiju i obavestila uredništvo portala Riznica da će dodatno pomoći porodici Simić.  Iz vladine Kancelarija su podsetili da je ovoj porodici i ranije obezbeđena pomoć u vidu građevinskog materijala te da će to ponovi učiniti.

Jugoslav Simić sa teško pokretnom majkom ispred svoje kuće u selu Binač, Foto: Riznica

   „Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je reagovala nakon vašeg pisanja i pomoći će porodici Simić iz Binača.

Kancelarija je naložila opštinskoj komisiji u Kosovskoj Vitini da poseti porodicu Simić i na terenu sačini detaljan zapisnik o problemima ove porodice koji se tiču neadekvatnih uslova za život i o tome u što kraćem roku izvesti Kancelariju. Nakon sagledavanja situacije na terenu, Kancelarija će u sklopu svojih mogućnosti pomoći porodici Simić. Ovom prilikom želimo da zahvalimo i vašem portalu na angažmanu, zajedno smo na istom zadatku da pomognemo našim ljudima koji žive na Kosovu i Metohiji. Kancelarija je i do sada pomagala porodici Simić, u vidu građevinskog materijala, a sada ćemo dodatno pomoći“, navodi se u poruci.

Jugoslav Simić (59) iz sela Binač u opštini Kosovska Vitina živi sa bolesnom majkom Jelicom. Oronulu i trošnu kuću pokušao je da adaptira ali bezuspešno. Od predstavnika lokalne vlasti dobio je građevinski materijal koji je Jugoslav uredno uskladištio u dvorištu. Kaže da nema novac da plati majstore i dokupi još građevinskog materijala kako bi mogao da sam sagradi novu kuću. Radi u vodenici, obrađuje zemlju i ponosno ističe da se iz svog kraja nema nameru da ode.

Jugoslav je uredno složio sam građevinski materijal koji je dobio ali nema para da započne gradnju kuće, foto: Riznica

Reportažu Jugoslav iz Binača: Sve može da stane, ne i vodenica, možete da pročitate u rubrici O Kosovu po Kosovu na portalu  Riznica. net

I.M.

Povezani članci

Back to top button