Канцеларија за КиМ: Забраном српских личних карата и регистарских ознака Kурти запретио ратом против Срба на Kосову и Метохији.

Одлука институција у Приштини да забране српске личне карте и након 30. Септембра укину важење регистарских ознака са именима српских градова KМ; ГЛ; ПР;УР; ПЗ и другима, уз најаву да ће након тог рока та возила бити одузимана, представља директни удар на све Србе и јужно и посебно северно од Ибра, саопштила је Канцеларија за КиМ.

„Недопустиво је да на овакву претњу сукобом и одмаздом представници међународне заједнице ћуте и праве се невешти, док Аљбин Kурти припрема почетак великог сукоба и напад на Србе крај септембра. Својим ћутањем, постају дитектни саучесници нове дестабилизације прилика на терену у режији Аљбина Kуртија, изазване новом једностраном одликом власти у Приштини“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да Срби са Kосова и Метохије неће дозволити да буду прогањани, убијани и да им се одузима легитимно стечена имовина и то добро треба да знају сви и у Приштини и у Бриселу.

Влада Косова успоставила је реципроцитет за улазак држављана Србије на Косово, тако што је одлучила да примени исту меру као званични Београд, који не прихвата косовске личне карте, а косовским држављанима на улазу даје потврду која замењује идентификацона документа, пише Коха.

На електронској седници донета је одлука да се власницима возила који имају таблице Републике Србије са именима градова на Косову одобри пререгистрација у временском период од два месеца.

„Владин кабинет је донео и одлуку према којој се сваком лицу које се појави да уђе на Косово са личним документом издатим од стране српских власти, на прелазима доставља образац декларације који привремено замењује коришћење документа. Декларациони лист ће створити основу за промет на територији Косова и за коришћење у институцијама“, наводи се у саопштењу косовске владе.

Повезани чланци

Back to top button