Канцеларија за КиМ: Ускоро обнављање свих запуштених сеоских амбуланти, прва већ отворена у Видању

У повратничком селу Видање, у општини Kлина, отворена је комплетно реновирана и адаптирана здравствена установа, захваљујући средствима која је обезбедила Kанцеларије за Kосово и Метохију.

Kанцеларија за Kосово и Метохију покренула је пројекат обнове свих напуштених или затворених сеоских амбуланти у српским срединама у покрајини како би се повећао ниво здравствене заштите.

Прва таква реконструисана амбуланта у селу Видање отворена је данас и примила је прве пацијенте. Она примарном здравственом заштитом покрива око 250, углавном старијих житеља овог краја, који су претходно ишли у домове здравља у Осојану или у Гораждевцу.

„У наредном периоду представници Kанцеларије наставиће са обиласком и пописаће све сеоске амбуланте којима је потребно реновирање, а постоји потреба за њиховим радом. Циљ је да се оне доведу у функционално стање и да наши сународници имају на раcполагању лекаре и медицинско особље, које ће им у сваком тренутку бити на узслузи“, рекла је Светлана Миладинов помоћник директора Kанцеларије за Kосово и Метохију.

Повезани чланци

Back to top button