Канцеларија за КиМ: Све пресуде против Срба рефлекс патолошке мржње према Србима

Канцеларија за Косово и Метохију изражава озбиљну забринутост због данашње пресуде Основног суда у Приштини којом је Светомир Бачевић, из Белог Поља код Пећи, осуђен на пет година затвора, за наводни ратни злочин против цивилног становништва.

 Бачевић је осуђен због наводног киднаповања комшинице, иако је оштећена страна изјавила да Бачевића не познаје и да он није особа која ју је одвела из куће.

„Ради се о скандалозној одлуци суда, јер кривица Бачевића није доказана. Уколико међународна заједница допусти овакве пресуде, јасно је да ће у том случају, било ко од Срба који се буде нашао на оптуженичкој клупи за наводно и од стране сведока негирано кривично дело, већ унапред бити осуђен“, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Даље се подсећа да је само пре неколико дана на осам месеци затвора осуђен Никола Недељковић, младић који је желео да са својим народом на Косову и Метохији обележи Видовдан и понесе српску заставу. У сваком нормалном друштву то би био одраз патриотизма, али у Куртијевој „демократској“ назови држави, окарктерисано је као кривично дело.

„Све пресуде изречене припадницима српског народа у покрајини, очигледно су рефлекс дневнополитичких дешавања на Косову и Метохији и патолошке мржње приштинских политичара према Србима, а приштинско правосуђе није се, по нашем уверењу, показало довољно непристрасним и компетентним да суди и пресуђује. Канцеларија за Косово и Метохију пружиће сву могућу подршку и правну помоћ Светомиру Бачевићу, као што смо и до сада у оваквим и сличним приликама то чинили, ангажујући угледне адвоката одбране, а овим поводом обратићемо се и надлежним међународним организацијама“, наведено је у саопштењу Канцеларије за Косово и Метохију.

Повезани чланци

Back to top button