Канцеларија за КиМ: Пронаћи и адекватно казнити оне који су обили кућу породице Трајковић

Председник Привременог органа општине Липљан Милан Јоксимовић обишао је данас породицу Трајковић како би се уверио на који начин може да помогне брачном пару чија је кућа обијена, саопштава Канцеларија за Косово и Метохију.   

Случај је пријављен полицији и Канцеларија за Косово и Метохију захтева да се овај догађај што пре расветли, да починиоци буду пронађени и адекватно санкционисани.

„Овај инцидент не сме бити само још један у низу нерасветљених случајева у којима су на мети били Срби с простора Косова и Метохије. Он је унео огромну зебњу и забринутост како у дом породице Трајковић, тако и у остале српске породице које страхују да је њихова имовина за Албанце легитимна мета, с обзиром да за нападе по правилу нико не одговара. Због тога је кажњавање изгредника који атакују на српске домове једини одговор који показује да су нормализација односа и суживот могући“, наводи се, између осталог, у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Зоран и Радмила Трајковић из Липљана, по повратку кући, затекли су обијена врата и испретуран стан из ког су однете драгоцености.

Повезани чланци

Back to top button