Канцеларија за КиМ: Потврђено 11 година затвора за Дарка Тасића

Приштинско  правосуђе одбило је данас ванредни правни лек и потврдило 11 година затвора за Србина Дарка Тасића, за наводни ратни злочин у селу Мала Kруша.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштава да се овом пресудом настављена пракса Приштине да се Србима одређују драконске затворске казне за злочине за које не постоје необориви докази ван сваке правне сумње, нити кредибилни сведоци.

„Јасно је да је оваква одлука суда рефлексија и дневнополитичких напада усмерених према Србима са Kосова и Метохије и праксе да се српски народ оглашава кривим по политичкој и етничкој основи. Овакве драконске пресуде једном цивилу додатно служе Приштини за креирање вештачког баланса у односу на злочине тзв. ОВK и политичког наратива о Србима, које албански политичари желе да прогласе злочинцима“, наводи се у саопштењу Канцеларије.

Истовремено, Тасићу су током процеса повређена права, према сопственом признању био је претучен од стране затворских чувара новембра прошле године, али за такво поступање нико није санкционисан.

Повезани чланци

Back to top button