Канцеларија за КиМ: Ново рушење спомен плоче доказ односа косовских институција према српским новинарима

Канцеларија за Косово и Метохију је саопштила да је недопустиво поновно скрнављење спомен плоче постављене у спомен отетим новинарима Ђуру Славују и Ранку Перенићу у Великој Хочи.

„Уместо да се до сада починиоци гнусних злочина над Славујем и Перенићем, али и другим медијским радницима, страдалим током година сукоба на Kосову и Метохији, пронађу и најстроже санкционишу, ми данас сведочимо поновном нападу на њих, са јединим циљем да се затре сваки спомен на њихово име и дело“, наводи се у саопштењу Канцеларије за КиМ.

Додаје се да ће Kанцеларија за Kосово и Метохију о овом дубоко нецивилизацијском и вандалском чину обавестити међународне представнике и затражити да се починиоци овог злодела што пре открију и адекватно процесуирају.

„Поред бројних изазова и проблема са којима се медији на српском језику на Kосову и Метохији свакодневно сусрећу, ово скранавље спомен плоче њиховим колегама, нови јепритисак на њих.

По среди је осми пут да се плоча новинарима Перенићу и Славују вандализује, што директно показује однос власти привремених институција у Приштини према српским медијским радницима“, закључује се на крају саопштења Канцеларије за КиМ.

Повезани чланци

Back to top button