Канцеларија за КиМ: Куртијева ратнохушкачка клика провоцира Србе на северу

Провокације и демонстрације силе Приштине на северу Косова и Метохије и данас се настављају, овог пута успостављањем нелегалних приштинских патрола на језеру Газиводе, што је апсолутно супротно Бриселском споразуму, саопштено је из Канцеларије за Косово и Метохију.

Наводи се да је парадирање приштинских „специјалаца“ са дугим цевима на глисерима бесмислено те да је најогољенија провокација уперена ка Србима из Ибарског Колашина, с обзиром да је реч о језеру које се налази на територији општине Зубин Поток.

„Неодговорна и ратнохушкачка Куртијева клика провоцира Србе на северу Косова и Метохије у тренутку када Београд, у настојању да сачува мир и стабилност у региону, чини све да ублажи неспокој нашег народа у покрајини. Овакве бесмислене и безобзирне демонстрације силе, којом узгред нико није импресиониран, само потврђују да је неспокој Срба на Косову и Метохији оправдан и да је нужно да међународна заједница хитно изврши притисак и охлади усијане главе у Приштини“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да се Џељаљ Свећља хвали нечим што никада неће бити његово, да сви покушаји узурпације језера и приватних поседа на северу, где се граде нелегалне базе РОСУ полиције, неће помоћи Приштини у њеној крајњој намери да насилно заузме север.

Повезани чланци

Back to top button