Каменована школа у Гојбуљи

У селу Гојбуља у општини Вучитрн, каменована је основна школа „21. новембар“ и том приликом поломљен је прозор на учионици, оштећена врата нове, као и врата старог објекта школе, јавила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Поред материјалне штете која је причињена, случај је узнемирио родитеље и децу која похађају ову образовну установу, а директор школе је о инциденту обавестио и полицију и представнике Кфора који покривају овај реон.

Овим инцидентом настављен је опасни низ етнички мотивисаних напада на Србе којима сведочимо последњих дана, а посебно алармантна чињеница јесте да је нападнут објекат у коме бораве деца, саопштила је Канцеларија за КиМ.

„Данашљим инцидентом, број напада на Србе, српску имовину и објекте СПЦ од почетка 2022. године попео се на 60, а укупно од почетка прошле године имамо 188 оваквих случајева“, наводи се у саопштењу.

Додаје се да ће Канцеларија за Косово и Метохију санирати штету која је причињена те да ће наставити да улаже у српске средине на КиМ, али и да се очекује од представника међународне заједнице да прекину са политиком нереаговања и јасно осуде овај и све претходне инциденте.

„Нема сумње да је пораст броја етнички мотивисаних инцидената који уносе немир и забинутост посебно код Срба који живе јужно од Ибра последица антисрпске политикe Приштине која екстремсте и изгреднике соколи политиком некажњавања и међународни представници не смеју бити неми посматтрачи нити саучесници својим нереаговањем“, наведено је у саопштењу.

Повезани чланци

Back to top button