Јевтић у општини Ранилуг: Живот је оно што мора да победи

Потпредседник српске листе Далибор Јевтић обишао је породицу Величковић у селу Глоговце у општини Ранилуг  и тројици браће обећао изградњу нове куће.

Миљан (21), Стефан (20) и Данијела (17) Величковић су пре неколико година изгубили оца, мајка их је давно напустила тако да је бригу о тројици младића преузео стриц Драган. У међувремену су дечаци израсли у момке и најстарији Миљан планира женидбу али му фали простор у кући.

„Њих тројица спавају у једној соби, сад ако се ожени најстарији мораће обојица да напусте собу, а ја немам где да их сместим“, прича стриц Драган.

Стефан је напунио 20 година и био је најрасположенији за причу. Каже да се браћа издржавају од социјале.

„Примамо и косовску и српску социјали, радимо сваки посао који нам се понуди, само да зарадимо. Не можемо да тражим од стрица. Довољно је што сви живимо у једној кући“, прича Стефан Величковић.

Информација да ће браћи Величковић бити направљена кућа обрадовала је и дечаке и стрица. Јер ће коначно бити своји на своме.

Потпредседник Српске листе Далибор Јевтић, у пратњи градоначелника општине Ранилуг Владице Аритоновића и кандидата за место у Скупштини Косовова Јасмине Дедић постио је данас  породицу Величковић уверио се у којим условима живе и обећао да ће са првим данима пролећа започети изградња породичне кућу за тројицу браће. 

Јевтић је посетио и Велико Ропотово где је у тамошњој школи отворио спортску салу чију је изградњу финансирало Министарство за повратак и заједнице. Поред њега врпцу су пререзали градоначелник Ранилуга Владица Аритоновић и кандидат за посланика у Скупштини Косова Јасмина Дедић.

„Некада дела много више говоре од речи. Хвала Богу има много дела које је Република Србија урадила за све нас који живимо на овим просторима. Биће још више урађено и ја увек кажем држава Србија улаже много, даје нам много, а не тражи ништа заузврат. На нама је да будемо јединствени и сложни“, поручила је Јасмина Дедић.

На слогу и јединство као и то да свој глас повере Српској листи позвао је и председник општине Ранилуг Владица Аритоновић.

Потпредседник српске листе Далибор Јевтић је нагласио да се сви представници ове странке боре за нове школе, амбуланте, нове српске куће.  

„Морамо да знамо да гласамо за још оваквих објеката спрских кућа, да гласамо за бољи живот, јер оно што увек истичем и говорим је да је живот оно што мора да победи и овде у Ранилугу и у Новом Брду и свуда тамо где Срби живе, на централном Косову, Северу Косова у Метохији. То поручујемо,  а наше јединство ће бити снага и нашој држави Србији и председнику Александру Вучићу који ће у наредном периоду бити пред многим изазовима“, поручио је Јевтић.

Позвавши бираче да у недељу гласају за Српску листу Јевтић је додао да су  снага и јединство сваки српски барјак на КиМ који представља подршку останку и опстанку и подршку животу.

И. Миљковић

Повезани чланци

Back to top button