Италијански КФОР поклонио вредну донацију манастиру Дечани

Командант Регионалне команде КФОР-а “Запад” италијански пуковник Андреа Бертацо са својим сарадницима уручио је данас   део опреме за дигитализацију фресака манастирске цркве која је на листи Светске културне баштине УНЕСКО.  

Други део вредне донације војске Републике Италије манастиру Високи Дечани биће уручен у току наредног месеца. Поред свог несебичног доприноса безбедности и заштити манастира заједно са осталим колегама из КФОР-а италијанска војска је овом донацијом дала значајан допринос у очувању светске културне баштине – српског православног манастира Високи Дечани на Косову и Метохији, наводи отац Сава Јањић на Фејсбуку.

Донацију су примили игуман манастира Високи Дечани архимандрит Сава и јеромонах Петар који је вредно радио са нашим италијанским пријатељима на реализацији овог пројекта. Пуковнику Бертацу, који ускоро зaвршава свој шестомесечни мандат, и његовим колегама додељене су захвалнице Манастира.

Архимандрит Сава је посебно пренео захвалност нашег Епископа Теодосија. Гости су потом послужени поводом данашњег празника Св. Василија Великог и почетка православне Нове Године.

Повезани чланци

Back to top button