Хуманитарни концерт Наташе Тасић Кнежевић

Хуманитарни концерт оперске диве Наташе Тасић Кнежевић  који има за циљ да промовише ромску културу  биће одржан у Дому културе у Грачаници у среду 9. јуна са почетком у 18 часова. Новац прикупљен од концерта биће уручен двема ромским породицама, наводи се у саопштењу Општине Грачаница која је организатор.

Наташа Тасић Кнежевић рођена је живи и ради у Београду. Основне академске музичке студије завршава у класи професорке Јасне Шајновић, а специјалистичке студије на Факултету музичких уметности у класи професорке Вишње Павловић. Поред академских студија континуирано се усавршава на мастер класовима у Европи радећи са реномираним уметницима. Као чланица оперског студија Народног позоришта у Београду, остварује улоге мањег и средњег фаха, а по завршетку оперског студија дебитује у две продукције опере Кармен, као Фраскита и Микаела. Протекле две године госпођа Кнежевић дебитује и на филмском платну, а тренутно је филм у коме је остварила улогу Алмире ушао у званични програм Берлинског бијенала, али њена каријера на филму се наставља.

Као вокални педагог у оквиру „Ле студио“ позоришта и слободне драмске академије припремала је мјузикле „Чикаго“, „Америчка бурлеска“, „Свини Тод“, „Млечни пут“ и многе друге. У периоду од 2000 – 2021 помаже и подржава рад и развој ромске заједнице кроз разне пројекте који имају за циљ промоцију образовања, културе и социјалне интеграције.

Пре почетка концерта у Грачаници публици ће се обратити шеф мисије ОЕБС-а на Косову Мајкл Девенпорт, Министар за заједнице и повратак у косовској влади Горан Ракић, заменик министра за повратак Газменд Салијевић и градоначелник Срђан Поповић.

Предвиђено је да гошћа из Београда уручи новац од концерта социјално угроженим породицама и да у пратњи политичких представника обиђе „Мотивациону учионицу о разбијању предрасуда“ у Основној школи „Свети Сава“ у Племетини код Обилића после чега ће уследити посета Ромском образовном центру у Грачаници.  

Повезани чланци

Back to top button