Хуманиста Димитрије Марковић наставља да помаже Србе на КиМ

После успешно спроведене Ускршње хуманитарне акције „Косово и Метохије 2021.“ када је подељена већа количина помоћу у белој техници али и у новцу, добротвор и хуманиста Димитрије Марковић је поново у посети Косову.

Као и много пута до сада, Марковић је прикупио и поделио значајна средства која ће многима помоћи како у раду тако и у животу.

За породицу Трајковић из Понеша код Гњилана, у манастиру Драганац, уручена је помоћ у новцу у износу од 1.000 евра. Новчана средства намењена су за копање бунара и увођење воде у кућу, како би се олакшао свакодневни живот овој породици.

Како је Марковић потврдио за Ризницу, радови ће бити изведени под надзором манастирске братије, а Ненад Јеремић је личним прилогом и прилозима својих пријатеља обезбедио половину поменуте суме.

Горан Трајковић и његова супруга Светлана имају троје деце – Милицу (12 година),  Maгдалену (10) и Maтеју (8). Горан је једини запослен, а више него скроман живот отежавају им чести одласци у Ниш због лечења најмлађег детета.

„Ради се о поштеним и вредним и људима. Помоћ је прикупљена у кругу пријатеља. Захваљујем се на прилозима Синиши Спасојевићу, директору Туристичког центра у Бајиној Башти, лекарима и медицинском особљу ужичке болнице, Горану Лазићу, Радиславу Јурошевићу, и дародавцима који су желели да остану анонимни“, навео је Марковић.

Ђакону Братиславу Богдановићу, хоровођи дечијег хора „Симонида“ из Грачанице, уручене су клавијатуре, поклон Предрага и Катарине Петровић из Бајине Баште.

Марковић истиче да су одржана и два неформална састанка на којима су разматране могућности продаје домаћих производа са Косова и Метохије у централној Србији.

„Наша улога би се сводила на то да помогнемо у проналажењу заинтересованих купаца и слично. На тај начин бисмо помогли људима да живе од свог рада, што и јесте најбољи вид помоћи“, реко је Димитрије Марковић.

И.М.

Повезани чланци

Back to top button