Харадинај: Владина одлука о три дозе вакцине за улазак на Косово највише погађа Албанце, огласио се и градоначелник Бујановца

Председник Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај као и градоначелник Бујановца Нагип Арифи затражили су данас од Аљбина Куртија да поново размотри мере уласка и изласка са Косова.

Харадинај се огласио на Фејсбуку где је написао да је заустављањхе грађанима који немају три дозе вакцине произвољна и штетна одлука Куртијеве владе те да она најише погађа Албанце. 

„Ову меру није применила ниједна од суседних земаља. Ово је озбиљна грешка власти која се ничим не може оправдати. Зато, премијеру, скините блокаду“, написао је Харадинај.

Градоначелник Бујановца Нагип Арифи писмено се обратио  косовском премијеру и захтевао преиспитиање владине одлуке која се односи на улазак и излазак са Косова.  

Арифи је написао да одлука о трећој дози вакцине, чак и онима који су вакцинисани другом дозом и ПЦР тест, отежава кретање.

„Вођен бројним захтевима грађана, тражим да се размотри одлука о уласку и изласку са територије Косова. Надамо да ће се одлука размотрити те да ће се изнаћи решење које не угрожава здравље грађана“, написао је Арифи.

Повезани чланци

Back to top button