Харадинај: Косову потребне вести о излеченим људима, а не о броју кажњених због кршења анти ковид мера

Због непоштовања анти – ковид мера косовска полиција је у последња 24 часа казнила бројне грађане, док Харадинај истиче да би уместо вести о кажњавању било лепо чути информације о излеченим грађанима. 

Како је наведено у саопштењу, претходног дана полиција Косова изрекла је 4 237 новчаних казни због кршења владиних мера на сузбијању заразе.

На рачун нових владиних мера изречене су бројне критике. Огласио се и лидер Алијансе за будућност Косова Рамуш Харадинај рекавши да су Косову потребне вести о томе како је пружена помоћ за 4.200 особа уместо информација о томе како је изречено толико новчаних казни због непоштовања владиних мера. 

“Онај ко кажњава народ и сам ће бити кажњен”, рекао је Харадинај.

Полиција већ неколико вечери заредом на улазу у Грачаницу зауставља саобраћај и кажњава све возаче који не поштују забрану кретања у периоду о двадесетдва до пет часова ујутру.

Фото: Ризница

Мере које је усвојила Влада Косова односе се на ограничење кретања за грађане, одлагање почетка наставног процеса до 13. септембра, ограничен рад уз строго поштовање анти ковид мера за ресторане, кафиће, продавнице, тржне центре и друге угоститељске и трговачке објекте.

(извор: Косовапрес – агенције)

Повезани чланци

Back to top button